香港巴士論壇
https://www.hkbf.org/

城巴富豪 142 in 1 ( 142 張 )
https://www.hkbf.org/t325303.htm?style=2

發表人:  EC6571 [ 2009年12月27日 22:49:04 ]
文章主題 :  城巴富豪 142 in 1 ( 142 張 )

圖檔

902-950:隱藏內容,按一下這裏顯示
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔

圖檔

952-9000:隱藏內容,按一下這裏顯示
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔

圖檔

9002-9042:隱藏內容,按一下這裏顯示
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔

-end-

發表人:  cz6686 [ 2009年12月28日 00:25:44 ]
文章主題 :  Re: "142 in 1" [142PICS]

雖然有部份唔係「標準相」,但係整體都睇得舒服、多姿多彩。
而且整輯相都唔太覺悶,而且都突顯到批車的廣泛性。
我諗樓主應該冇特別去「捕齊」全集的,因為感覺係唔同時代、唔同相機影的。

發表人:  情侶檔 [ 2009年12月28日 00:34:59 ]
文章主題 :  Re: "142 in 1" [142PICS]

我真係好想知樓主呢輯野由第一幅到最後一幅影左幾耐
好犀利,好佩服
等加做精華啦~

樓主加油!
希望有更多相集!
(p.s.有冇3頭車集@@?)

發表人:  六本木一丁目 [ 2009年12月28日 00:48:10 ]

跟幾架

圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔

發表人:  EC6571 [ 2009年12月28日 02:23:29 ]

Re: cz6686
你太誇獎我啦.
其實好多都係金鐘影
仲要好多行40/M
批相最舊果張係06年影.
批車由細搭大.始終有情憶結
捕他們係遲早嘅事
總共用咗兩部DC =]

Re: GNZ9068
3頭冇可能齊.因為有啲好早就退/賣咗.影唔切
好彩影過919,如果唔係就係一個遺憾

Re: ATR243
938,939,950,957幾部車幾時行過相中路線?
5X係攝車定柯打?

發表人:  六本木一丁目 [ 2009年12月28日 04:46:51 ]

EC6571 :Re: cz6686
你太誇獎我啦.
其實好多都係金鐘影
仲要好多行40/M
批相最舊果張係06年影.
批車由細搭大.始終有情憶結
捕他們係遲早嘅事
總共用咗兩部DC =]

Re: GNZ9068
3頭冇可能齊.因為有啲好早就退/賣咗.影唔切
好彩影過919,如果唔係就係一個遺憾

Re: ATR243
938,939,950,957幾部車幾時行過相中路線?
5X係攝車定柯打?

相片內ge日子正是拍攝日期 :D

5X出9字頭係平日固定字軌
朝早做93C跟住跳飛機去5P
5P落灣仔碼頭跳落威非
做一單5X落堅城
之後私去中環飲茶
字軌佬正是小弟個哎吔Uncle :D

不過而家多數出971,973
簡唔中會出969,954
字軌佬或者坐廠果個放假就出搞牌或計數機果隻
橙牌環保問題而家策劃部話唔落呢個字軌

發表人:  MT2384.NG1604@關楚耀 [ 2009年12月28日 06:37:17 ]

圖檔

發表人:  kmb71k [ 2009年12月28日 22:08:16 ]

ATR243 :橙牌環保問題而家策劃部話唔落呢個字軌

我唔係好明呢句...

發表人:  中東呼吸中級呼綜合症 [ 2009年12月29日 01:00:57 ]

kmb71k :
ATR243 :橙牌環保問題而家策劃部話唔落呢個字軌

我唔係好明呢句...

LiteVision 橙 牌 豪 未 夠 歐 二

反 而 攪 牌 / LV 數 字 牌 / Amplus / Hanover 橙 牌 個 堆 九 頭 豪 就 夠 歐 二

發表人:  HA8366 [ 2009年12月31日 16:02:08 ]
文章主題 :  Re: 【精華】"142 in 1" [142PICS]

欣賞樓主有這份堅毅的精神去完成全集!

發表人:  EC6571 [ 2010年1月1日 23:39:07 ]
文章主題 :  Re: 【精華】"142 in 1" [142PICS]

剛剛更新了
923,944,
970,998,
9000,9009
的相片.
唔知大家介唔介意?

發表人:  GM7811 - 834 @ N8x [ 2010年1月1日 23:54:59 ]

很佩服樓主可以影倒城記九頭全集.
相信都花左唔小時間同心機吧.
始終9頭要捕,都要一定時間.

發表人:  EC6571 [ 2010年4月4日 12:56:45 ]

今天更新了26張相片,包括:

915, 916, 918, 929, 934, 936, 938, 941, 942, 944, 957, 963, 967, 976, 980, 982, 985, 986, 987, 988, 994, 998, 999, 9000, 9015, 9028

希望大家繼續支持

EC6571
30/12/2010

發表人:  volvotd102kfeuro1 [ 2013年11月6日 22:44:11 ]
文章主題 :  Re: 城巴富豪 "142 in 1" [142PICS][15/02/2012 UPDATED]

For some (951-) rollband destination board type; are they going to be switched to LiteVision electronic display?

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時