香港巴士論壇

Hong Kong Bus Forum
InfoLink by HKBRDA
現在的時間是 2024年4月20日 22:21:31

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

會員註冊資訊
歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]

重要事項

圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔

發表新文章 回覆主題  [ 756 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 42434445464748 ... 51  下一頁
發表人 內容

(u#58046)
 文章主題 : Re: [吹水 30 台] 灌水神器: 我要進來了
文章發表於 : 2021年1月15日 21:39:55  (p#2931107)
離線
在論壇有 3 年年資
新會員

錢包: 0.16 明彩 
攝影器材: Nikon D7200 + Tamron 18-400 f/3.5-6.3
上一次國會咁樣俾人攻已經係1812年,今次仲要係自己友,唔係英軍,侵侵到底搞左D咩出嚟?

文章#661
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#6319)
 文章主題 : Re: [吹水 30 台] 灌水神器: 我要進來了
文章發表於 : 2021年1月16日 15:24:04  (p#2931119)
離線
在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資
會員
頭像

錢包: 3,678.86 明彩 
攝影器材: Canon SX60 HS / Samsung Galaxy S9+
6513_UA3884 on 2021年1月15日 21:39:55:上一次國會咁樣俾人攻已經係1812年,今次仲要係自己友,唔係英軍,侵侵到底搞左D咩出嚟?

侵侵係咁 Tweet 話今次選總統唔公平有人偷票死唔認輸,
仲叫支持佢嘅粉絲們去國會度 Fight, 有啲 Die-hard 粉絲真係聽佢支笛帶埋架撐去攻,
咁就出事, 死左四件暴徒其中有一個三十幾歲嘅女人仲要係來自我地 San Diego 呢度嘅退伍空軍,
專登飛去華府支持佢結果比人開槍打死, 真係為 "Dump" 而死, 死得冇價值 #ng#

文章#662
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#24787)
文章發表於 : 2021年1月29日 21:22:14  (p#2931681)
離線
在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資
會員

錢包: 15.50 明彩 
GME升得犀利就出手唔畀人買
「自由市場」 xx( xx( xx( xx( xx(

文章#663
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#6319)
文章發表於 : 2021年2月18日 14:51:59  (p#2932331)
離線
在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資
會員
頭像

攝影器材: Canon SX60 HS / Samsung Galaxy S9+
終於都打左第一支新冠針, 下個月要再打多一次

文章#664
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#23666)
文章發表於 : 2021年2月22日 13:46:58  (p#2932504)
離線
在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資在論壇有 12 年年資
會員
頭像

錢包: 3.33 明彩 

文章#665
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#23566)
文章發表於 : 2021年3月9日 16:01:21  (p#2932842)
離線
會員
頭像

錢包: 14.65 明彩 
攝影器材: 404 Camera Not Found
做野先黎死底板,但係又唔想成部機換晒...
I7 4770 w/ GA-H87-D3H
升級又唔知換咩U好,底板二手都貴...

Youtube Channel:
巴士及鐵路錄音錄影台

文章#666
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#23666)
文章發表於 : 2021年3月9日 22:06:47  (p#2932860)
離線
會員
頭像

mice122 on 2021年3月9日 16:01:21:做野先黎死底板,但係又唔想成部機換晒...

依家電腦料樣樣都貴 [sosad]
我依家用左粒i5-9400F差唔多夠一年,但已經覺得唔夠用
想轉上i7又貴 [sosad] 最後依家都係將就住黎用 [sosad]

ching應該慶幸自己唔係壞display card #hehe#
依家D價真係高到嚇死人

文章#667
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#35975)
文章發表於 : 2021年3月10日 16:07:44  (p#2932866)
離線
在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資
會員
頭像

錢包: 46.24 明彩 
攝影器材: Sony A5000 + SEL55210 / Xperia 5 II
mice122 on 2021年3月9日 16:01:21:做野先黎死底板,但係又唔想成部機換晒...

Z97 望過下都係三百幾蚊,想換 CPU 換粒4代K版超下頻繼續用住先 :lol:
唔介意九代牙膏 Intel 冇得再升咪買粒 9100F + H310/B365,除咗冇 HT 之外效能應該好過 4770 [sosad]

文章#668
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#24444)
文章發表於 : 2021年3月10日 23:25:51  (p#2932895)
離線
會員
頭像

錢包: 227.69 明彩 
攝影器材: Sony A7R3a / Canon EOS R10

如果淨係想換過塊板既話,目前全新板市面上選擇不多,主要用H81 Chipset
B85,H87就要買二手,或者淘返嚟 :-P

升級既話,因為而家既主板都已經用DDR4,故升U同板既同時RAM都要換埋
小弟唔知mice兄而家係用Win7定Win10
如果用緊Win10可以考慮i3-10100或i5-10400+B460 Chipset主板
如果堅持要用Win7就i5-9400+H310/B365主板 (但不能用內顯,要用Display Card)

着重效能既話可以考慮AMD Ryzen,同級表現好過Intel
但而家台積電產能不足,比較難買到 [sosad]

GG9302@59A on 2021年3月9日 22:06:47:依家電腦料樣樣都貴 [sosad]
想轉上i7又貴 [sosad] 最後依家都係將就住黎用 [sosad]

ching應該慶幸自己唔係壞display card #hehe#
依家D價真係高到嚇死人

最怕貴得嚟又無現貨 [sosad]
過年前翻新部枱機時,最初諗住3代i5升上10代i5-10400,後來改為上Ryzen 5 4650G
但落到腦場,唔係無貨要訂,就係有貨但一定要成套機買 xx( 我諗住同時買埋板+RAM都話唔賣 #ng#
最後落旺電買齊料,砌完開心使用中 :mrgreen:

而家炒Bitcoin除咗炒貴咗Display Card外,連有獨顯既電競Notebook都畀礦場大手掃貨...
好彩自己無乜點打機唔需要Display Card住 :lol:

f Kaho Hana Photography 6週年誌 :D 半退隱中 Z_Z 繼續滿腦子的小魔女Doremi :P

文章#669
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#33601)
文章發表於 : 2021年3月15日 10:36:51  (p#2933087)
離線
在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資
會員
頭像

錢包: 7.60 明彩 
攝影器材: Canon EOS5D MKIV+EF70-200mm f/2.8L IS III USM
難得睇中一部Condition好嘅水貨Swift Sport先話加牌費
雖然今年牌費係車行送 但下年就甘了 就因為多100cc要俾7千8牌費 xx(

文章#670
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#6319)
文章發表於 : 2021年3月20日 14:02:14  (p#2933391)
離線
會員
頭像

今日終於打第二針 Moderna,
我有朋友同事話打左第二針之後 Reaction 比第一針強烈,
有啲仲有發燒, 但係我打左到依家已經超過十粒鐘,
除左針口同上次一樣有少少痛之外感覺一切如常

文章#671
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#23566)
文章發表於 : 2021年3月23日 20:44:04  (p#2933596)
離線
會員
頭像

錢包: 14.65 明彩 
攝影器材: 404 Camera Not Found
どれみ x HE423 on 2021年3月10日 23:25:51:

如果淨係想換過塊板既話,目前全新板市面上選擇不多,主要用H81 Chipset
B85,H87就要買二手,或者淘返嚟 :-P

升級既話,因為而家既主板都已經用DDR4,故升U同板既同時RAM都要換埋
小弟唔知mice兄而家係用Win7定Win10
如果用緊Win10可以考慮i3-10100或i5-10400+B460 Chipset主板
如果堅持要用Win7就i5-9400+H310/B365主板 (但不能用內顯,要用Display Card)

着重效能既話可以考慮AMD Ryzen,同級表現好過Intel
但而家台積電產能不足,比較難買到 [sosad]

GG9302@59A on 2021年3月9日 22:06:47:依家電腦料樣樣都貴 [sosad]

依家D價真係高到嚇死人

最怕貴得嚟又無現貨 [sosad]
過年前翻新部枱機時,最初諗住3代i5升上10代i5-10400,後來改為上Ryzen 5 4650G
但落到腦場,唔係無貨要訂,就係有貨但一定要成套機買 xx( 我諗住同時買埋板+RAM都話唔賣 #ng#
最後落旺電買齊料,砌完開心使用中 :mrgreen:

而家炒Bitcoin除咗炒貴咗Display Card外,連有獨顯既電競Notebook都畀礦場大手掃貨...
好彩自己無乜點打機唔需要Display Card住 :lol:

唔該晒各位師兄解答 [flowerface]
結果都係買左ASUS H81M-K,然後又因為本身塊板又細,個顯卡塊背板又頂住水冷風扇個底,又要買過風扇,
買左Noctua NHU9S,仲要啱啱好唔掂住RAM...
之後塊板又少USB port,又要買張USB卡插底板9PIN,最尾Total都用左接近成千蚊換...
宜家又因為d USB port用晒又搞到FYP用VR+G29試野就lag得過原本用H87... [banghead] [banghead] [banghead]
就黎考慮買RTX3070既laptop xx(
RTX3060 laptop都要13000左右既時候,RTX3070個價就16000起... #adore#

Youtube Channel:
巴士及鐵路錄音錄影台

文章#672
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#35975)
文章發表於 : 2021年3月31日 20:14:43  (p#2933876)
離線
會員
頭像

錢包: 46.24 明彩 
攝影器材: Sony A5000 + SEL55210 / Xperia 5 II
聽日又愚人節
今年仲會唔會有新搞作 [sosad]

文章#673
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#23666)
文章發表於 : 2021年3月31日 21:44:05  (p#2933877)
離線
會員
頭像

MTR508.SE5177 on 2021年3月31日 20:14:43:聽日又愚人節

香港男朋友論壇 [flowerface]
所有admin變曬MMC
仲會有D咩,好期待 :lol:

文章#674
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#24787)
文章發表於 : 2021年4月1日 23:18:23  (p#2933907)
離線
會員

錢包: 15.50 明彩 
GG9302@59A on 2021年3月31日 21:44:05:
MTR508.SE5177 on 2021年3月31日 20:14:43:聽日又愚人節

香港男朋友論壇 [flowerface]
所有admin變曬MMC
仲會有D咩,好期待 :lol:

哎呀 好似唔好有 [sosad] [sosad] [sosad] [sosad]
呢個城市令人笑唔出 xx(

文章#675
回頂端
 個人資料  
引用回覆  
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 756 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 42434445464748 ... 51  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 52 位訪客

不能 在這個板面發表主題
不能 在這個板面回覆主題
不能 在這個板面編輯您的文章
不能 在這個板面刪除您的文章
可以 在這個板面上傳附加檔案

前往 :