(u#16276)
在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資
會員
錢包: 41.87 明彩
獅子銀行: 292.48 明彩
攝影器材: Canon IXUS 850 IS

Re: [新模型消息] 1:76 丹拿A警察訓練巴士

031096 » 2017年5月21日 03:25:12 (p#2861170)

我發夢見到佢同佢堆零售商話如果第日有壞貨
只可以喺到貨後一個月內換,期後貴客自理
我返去訓先

頭像
HT7335
(u#10926)
在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資
會員
錢包: 65.38 明彩
獅子銀行: 3,842.82 明彩

HT7335 » 2017年5月21日 08:10:28 (p#2861173)

~ 馬 鞍 山 礦 工 ~ on 2017年5月20日 23:56:35:
HT7335 on 2017年5月20日 23:41:26: 更正一下
法國雞正價200, tiny諗住賣幾錢?
好重要 講三次

$200 VS $1XXX(預佢架豪華亞比安都要$1380時,雞車冇乜可能平過$1000啦),
如果出到黎連法國雞都不如既話,真係唔該唔好浪費其他廠出車既機會啦!
*法國雞如果獨立黎當佢係模型咁睇既話,其實係做得唔好的,但以性價比黎計,實在冇得挑剔
**卡士快手D起MT出到之前飲左佢杯頭啖湯先啦 :lol: :lol:

睇埋D辦相,你就唔會再拎架法國雞同佢比

拎兩部一樣既車上手對下邊部做得好d?

2017年5月21日 08:15:53 :

031096 on 2017年5月21日 03:25:12: 我發夢見到佢同佢堆零售商話如果第日有壞貨
只可以喺到貨後一個月內換,期後貴客自理
我返去訓先

Cut 貨
QC差
零售商死活愛理不理
做平D就同你傾計/批鬥你
係你隔幾個鋪開分店

一睇就知佢幾想借勢蹺起全部零售商學8記同NS自己攬埋零售做
你話我針對佢都好啦 對唔住我真係無話可說

.f.My Page: KS Lab
My Flickr

頭像
~ 馬 鞍 山 礦 工 ~
(u#3648)
在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資
會員
錢包: 23.49 明彩
獅子銀行: 5,694.63 明彩
攝影器材: SONY DSC-HX200V

~ 馬 鞍 山 礦 工 ~ » 2017年5月21日 09:01:32 (p#2861175)

HT7335 on 2017年5月21日 08:10:28:
睇埋D辦相,你就唔會再拎架法國雞同佢比

拎兩部一樣既車上手對下邊部做得好d?

2017年5月21日 08:15:53 :

Cut 貨
QC差
零售商死活愛理不理
做平D就同你傾計/批鬥你
係你隔幾個鋪開分店

一睇就知佢幾想借勢蹺起全部零售商學8記同NS自己攬埋零售做

兩架一樣既車?姐係又係複製人地個模? #adore#
(未睇過個模)

其實佢專登開起人地側邊,佢真係覺得自己d野可以同開左廿年既80rn抗衡到?

良性競爭唔得既,係要搞到大家你爭我鬥先開心
[photo] #love#
圖檔
:smile:樂 在 香 港 山 與 香 港 就 是 這 麼 #good#

愛麗絲公主
(u#21350)
在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資
會員
錢包: 188.96 明彩
獅子銀行: 0 明彩
攝影器材: Canon SX70 HS + HUAWEI P30

愛麗絲公主 » 2017年5月21日 12:48:27 (p#2861180)

~ 馬 鞍 山 礦 工 ~ on 2017年5月20日 23:56:35:
HV9990@211 on 2017年5月20日 23:21:43: 次次都係話會檢討會改善,點知次次都係關公災難停不了
呢間嘢不嬲都係講一套做就另一套

其實D人真係唔知間野「有前科」,定係明知係咁都中個頭埋去呢?
排隊排到天黑呢D都唔係第一年發生架啦,點解都仲咁多人晒$30入場玩排隊? #adore#

講真佢D車,會場版以外既款我真係未見過街係冇得買,要好急咁幫佢買囉 #adore#
HT7335 on 2017年5月20日 23:41:26: 更正一下
好重要 講三次

$200 VS $1XXX(預佢架豪華亞比安都要$1380時,雞車冇乜可能平過$1000啦),
如果出到黎連法國雞都不如既話,真係唔該唔好浪費其他廠出車既機會啦!
*法國雞如果獨立黎當佢係模型咁睇既話,其實係做得唔好的,但以性價比黎計,實在冇得挑剔
**卡士快手D起MT出到之前飲左佢杯頭啖湯先啦 :lol: :lol:

年幾前溉出既呢兩個模的相最後到底發生咩事; 有無人知 :?:

中野五月 #love# #love# #love# #love# #love#

3ASV174
(u#317)
在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資
會員
錢包: 1,465.70 明彩

3ASV174 » 2017年5月21日 13:35:11 (p#2861186)

愛麗絲公主 on 2017年5月21日 12:48:27:
HV9990@211 on 2017年5月20日 23:21:43: 次次都係話會檢討會改善,點知次次都係關公災難停不了

其實D人真係唔知間野「有前科」,定係明知係咁都中個頭埋去呢?
排隊排到天黑呢D都唔係第一年發生架啦,點解都仲咁多人晒$30入場玩排隊? #adore#

講真佢D車,會場版以外既款我真係未見過街係冇得買,要好急咁幫佢買囉 #adore#
好重要 講三次

年幾前溉出既呢兩個模的相最後到底發生咩事; 有無人知 :?:

同一個模嚟架下話?
睇睇條 A 柱,再睇埋第一張相入鏡架 DW 解凍鴨,
已經話咗俾大家知兩架車點嚟。

DW 鴨車車窗同平時啲熱狗開模有啲唔同,
偏偏 T 記兩個模同期起都反映到個差別,真係好叻豬。
與其檢舉人地,不如檢討自己。

頭像
(u#3648)
在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資
會員

~ 馬 鞍 山 礦 工 ~ » 2017年5月21日 13:48:24 (p#2861188)

愛麗絲公主 on 2017年5月21日 12:48:27: 年幾前溉出既呢兩個模的相最後到底發生咩事; 有無人知 :?:

姐係呢個係卡士模啦(定係針記?)

岩岩睇完MT灰模既相
車頭泵把凸出既車牌位,中巴款司機門,法國雞款上層A柱
車頂頭尾位微微向下斜左既凸出尖位………
成架野除左車頭牌箱係九巴一塊過既款之外,我真係唔信架野係佢地從零開始起模囉
街客唔知都仲呃到佢地,起呢到玩左咁多年模型既大家,佢可以呃到邊個?

我可以講你貼出黎既冷雞模,未上色已知贏晒,快d出模型飲左MT個頭啖湯走 #good#

貼返幅舊圖,再同MT灰模比較下
圖檔

佢自己都公開左幅圖啦,咁我都唔客氣啦
最後由 ~ 馬 鞍 山 礦 工 ~ 於 2017年5月21日 14:52:11 編輯,總共編輯了 1 次。

本文章評分: +2

評分:
會員時間評分評語
S3N361.GA64792017年5月21日 16:41:43+1
雞兔2017年5月22日 00:25:08+1
圖檔
:smile:樂 在 香 港 山 與 香 港 就 是 這 麼 #good#

CSN
(u#19291)
在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資
會員
錢包: 155.73 明彩

CSN » 2017年5月21日 14:39:50 (p#2861190)

估計係3D scan法國雞>再改圖>再3Dprint的sample
以現時技術,1,2個星期都搞得掂

DM8070
(u#25779)
在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資
會員
錢包: 835.44 明彩

DM8070 » 2017年5月21日 15:51:33 (p#2861195)

愛麗絲公主 on 2017年5月21日 12:48:27:

好重要 講三次

呢部冇記錯好似係Best Choose
但Best Choose都冇消息一排
包括啲1:76 [banghead]

EU5923@70
(u#17058)
在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資
會員
錢包: 18.96 明彩

EU5923@70 » 2017年5月21日 18:30:49 (p#2861205)

其實我最唔喜歡e 間鋪係咁消費「集體回憶」四個字

Btw佢早兩日po自己既九記舊色訓練車
講到幾有心機, 又要通幾晚頂咁
我一望幅圖,訓練車...上層滿滿都是座位..

哦. 都幾有「心機」既
完。

本文章評分: +1

評分:
會員時間評分評語
GZ5940@32B2017年5月22日 09:09:20+1
88M→ 24/9/1988 - 24/3/2013

頭像
HT7335
(u#10926)
在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資
會員
錢包: 65.38 明彩
獅子銀行: 3,842.82 明彩

HT7335 » 2017年5月21日 23:05:48 (p#2861266)

九巴雞車入水口無蓋 唔知點解度完部G都唔知 更加唔知度黎做乜 監修個個 其實識唔識巴士?
你話我針對佢都好啦 對唔住我真係無話可說

.f.My Page: KS Lab
My Flickr

頭像
(u#3648)
會員

~ 馬 鞍 山 礦 工 ~ » 2017年5月21日 23:41:50 (p#2861274)

HT7335 on 2017年5月21日 23:05:48: 九巴雞車入水口無蓋 唔知點解度完部G都唔知 更加唔知度黎做乜 監修個個 其實識唔識巴士?

識既話就唔會用中巴圓頂寶(LF31-LF105)既模黎出九巴啦,結果出D珍寶系列全滅,諗住係唯一好好睇睇既LF106又走去印隻水貼細窗扮有窗,結果連對中巴零抵抗既我都出唔到手 #adore#
圖檔

頭像
KuroBear
(u#17260)
在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資
會員
錢包: 193.79 明彩
攝影器材: Canon EOS 77D

KuroBear » 2017年5月22日 09:54:59 (p#2861283)

~ 馬 鞍 山 礦 工 ~ on 2017年5月21日 23:41:50:
HT7335 on 2017年5月21日 23:05:48: 九巴雞車入水口無蓋 唔知點解度完部G都唔知 更加唔知度黎做乜 監修個個 其實識唔識巴士?

識既話就唔會用中巴圓頂寶(LF31-LF105)既模黎出九巴啦,結果出D珍寶系列全滅,諗住係唯一好好睇睇既LF106又走去印隻水貼細窗扮有窗,結果連對中巴零抵抗既我都出唔到手 #adore#

唔識都唔緊要
借本陳生既香港巴士手冊,甚至上"中巴網",大把文字圖片資料,跟一張相去造一定無錯

連呢d搜集資料功夫都懶得做,剩係識去揾部退役巴士合照打卡,然後就抄考另一間廠既模出車
圖檔

上一頁下一頁

回到 巴士模型

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 18 位訪客

關於我們

歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。