香港巴士論壇

Hong Kong Bus Forum
InfoLink by HKBRDA
現在的時間是 2024年4月24日 17:34:50

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

會員註冊資訊
歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]

重要事項

圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔

發表新文章 這個主題已被鎖定,您不能編輯或回覆這個主題。  [ 58 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234
發表人 內容

(u#36954)
 文章主題 : Re: 粱天琦選唔到會對今次立法會選舉有咩影響?
文章發表於 : 2016年9月6日 23:07:47  (p#2837514)
離線
在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資
會員
頭像

錢包: 566.70 明彩 
攝影器材: iPhone
Calumwl on 2016年9月6日 18:50:17:但新西李卓人比馮檢基「界」票,搞到比西環契仔何君堯入局 #fire#

講眞都係阿「佔!領!中!環!正!式!啓!動!」個條戴耀庭個雷動計劃累事,係好心做壞事。
同埋:
外國:政客睇民調,從而改變競選活動
香港:選民睇民調,從而改變投票立塲(唔少香港人都係)

西環契仔何君堯呢啲西環律師團眞係超級賣港賊,讀英國法律瀨中國鞋底。
馬恩國都已經係咁 =O)

文章#46
回頂端
 個人資料  

(u#4985)
 文章主題 : Re: 粱天琦選唔到會對今次立法會選舉有咩影響?
文章發表於 : 2016年9月7日 15:45:01  (p#2837585)
離線
在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資
會員
頭像

錢包: 17.84 明彩 
攝影器材: Apple iPhone4S & 6+
Wusha on 2016年9月6日 23:07:47:
Calumwl on 2016年9月6日 18:50:17:但新西李卓人比馮檢基「界」票,搞到比西環契仔何君堯入局 #fire#

講眞都係阿「佔!領!中!環!正!式!啓!動!」個條戴耀庭個雷動計劃累事,係好心做壞事。
同埋:

西環契仔何君堯呢啲西環律師團眞係超級賣港賊,讀英國法律瀨中國鞋底。

老戴今次起到指指點點最終搞到個大頭佛出黎,
泛民本來可以拎多一兩席就因為呢個不知所謂 o既雷動計劃 ……

文章#47
回頂端
 個人資料  

(u#36954)
文章發表於 : 2016年9月8日 13:56:21  (p#2837632)
離線
在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資
會員
頭像

AVD1 on 2016年9月7日 15:45:01:

同埋:

泛民本來可以拎多一兩席就因為呢個不知所謂 o既雷動計劃 ……

配㶾呢家野本身應該係政黨做,民間做好易亂。
不過眞係好誇張,岩岩朱凱廸去報警話收到死亡威脅。
當然報警未必幫到手,可能甚至因爲某啲原因而拒絕調査。
不過始終搞大件事佢,等全港市民睇到情況下會稍爲安全啲。

文章#48
回頂端
 個人資料  

(u#4985)
文章發表於 : 2016年9月8日 15:06:00  (p#2837633)
離線
在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資
會員
頭像

Wusha on 2016年9月8日 13:56:21:
AVD1 on 2016年9月7日 15:45:01:

同埋:

配㶾呢家野本身應該係政黨做,民間做好易亂。
不過眞係好誇張,岩岩朱凱廸去報警話收到死亡威脅。
當然報警未必幫到手,可能甚至因爲某啲原因而拒絕調査。
不過始終搞大件事佢,等全港市民睇到情況下會稍爲安全啲。

咁周永勤夠暗示中共起背後玩野啦,香港政府又做唔做到野先?

文章#49
回頂端
 個人資料  

(u#32359)
文章發表於 : 2016年10月7日 21:29:31  (p#2841067)
離線
在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資在論壇有 10 年年資
會員

錢包: 0.09 明彩 
仲諗住梁天琦冇得選選民會選擇本土派
可惜經此一役都係本土派未能大勝
梁天琦已提出選舉呈請
希望能推翻呢個不公平結果

文章#50
回頂端
 個人資料  

(u#4985)
文章發表於 : 2016年10月9日 06:21:10  (p#2841209)
離線
會員
頭像

Inazumakira on 2016年10月7日 21:29:31:仲諗住梁天琦冇得選選民會選擇本土派
可惜經此一役都係本土派未能大勝
梁天琦已提出選舉呈請
希望能推翻呢個不公平結果

根本而家建制係有鐵票,
何況今次梁營同中聯辦起背後發功,建制都要比以前少左位,
其實今次已經算叫嬴左 ……

文章#51
回頂端
 個人資料  

(u#4985)
文章發表於 : 2016年10月12日 16:41:17  (p#2841524)
離線
會員
頭像

今日立法會又搞左幾場大龍鳳,
一個:梁天琦 Plan B 加另外幾個人就因為被陳維安話宣誓有問題而嘈,
另一個又係一個姓梁叫君彥 o既想選立法會主席搞到一鑊泡。

兩件事好明顯睇到,建制派根本就係對人唔對事,假如講到自己咁持平,梁君彥根本就應該退選。

文章#52
回頂端
 個人資料  

(u#36954)
文章發表於 : 2016年10月13日 14:53:48  (p#2841613)
離線
會員
頭像

其實都預左係梁君彥會做主席架喇,不過無諗過梁耀忠無啦啦唔做主席,益左建制。

文章#53
回頂端
 個人資料  

(u#4985)
文章發表於 : 2016年10月13日 16:06:05  (p#2841615)
離線
會員
頭像

Wusha on 2016年10月13日 14:53:48:其實都預左係梁君彥會做主席架喇,不過無諗過梁耀忠無啦啦唔做主席,益左建制。

係就係預左梁君彥會做主席呀,問題係點解尋日有個大好機會可以阻到佢做主席,梁耀忠要自閹。
人地石禮謙可以咁巴炮唔比人入去,點解梁耀忠又唔得?

文章#54
回頂端
 個人資料  

(u#40271)
文章發表於 : 2016年10月18日 20:04:32  (p#2842092)
離線
在論壇有 8 年年資在論壇有 8 年年資在論壇有 8 年年資在論壇有 8 年年資
新會員

錢包: 1.42 明彩 
最新消息律政司代表特首入稟高院唔俾梁頌恆游蕙禎再宣誓

文章#55
回頂端
 個人資料  

(u#4985)
文章發表於 : 2016年10月19日 14:12:51  (p#2842178)
離線
會員
頭像

MZ3101 on 2016年10月18日 20:04:32:最新消息律政司代表特首入稟高院唔俾梁頌恆游蕙禎再宣誓

根本梁振英就係無所不用其極去阻止青年新政班人立法會。自己又冇辦法就走去搞埋呢 d 小動作 #fire# #fire# #fire#

文章#56
回頂端
 個人資料  

(u#2617)
文章發表於 : 2016年10月21日 12:29:09  (p#2842386)
離線
在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資
會員

錢包: 5.10 明彩 
i just feel both sides are very annoying

最後由 loklok 於 2016年10月24日 22:25:12 編輯,總共編輯了 1 次。
https://www.hkbf.org/t702264.htm 【凍結 30 天】8.6 不得發表只帶有附和性質或只為表達情感的短小回應,或沒有附帶理據的簡短評語 / 1AA.2 因論壇積分總結餘為負數而在處分時額外凍結戶口

文章#57
回頂端
 個人資料  

(u#4985)
文章發表於 : 2016年10月22日 10:42:41  (p#2842482)
離線
會員
頭像

G161~CG3144 on 2016年10月21日 12:29:09:i just feel both sides are very annoying

鬼叫兩邊都係敵對關係,
何況建制派根本自己冇個人意志,阿爺話乜就乜,
仲有得傾咩? #fire# #fire# #fire#

文章#58
回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 這個主題已被鎖定,您不能編輯或回覆這個主題。  [ 58 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客

不能 在這個板面發表主題
不能 在這個板面回覆主題
不能 在這個板面編輯您的文章
不能 在這個板面刪除您的文章
可以 在這個板面上傳附加檔案

前往 :