香港巴士論壇

Hong Kong Bus Forum
InfoLink by HKBRDA
現在的時間是 2024年4月19日 13:11:50

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

會員註冊資訊
歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]

重要事項

圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔

發表新文章 這個主題已被鎖定,您不能編輯或回覆這個主題。  [ 58 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁
發表人 內容

(u#4477)
 文章主題 : Re: 粱天琦選唔到會對今次立法會選舉有咩影響?
文章發表於 : 2016年8月26日 10:15:18  (p#2835847)
離線
在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資
會員

錢包: 1,539.18 明彩 
攝影器材: Nikon D750
所以我係whatsapp見有些港豬仲講:「今次投泛民,就係同共產黨死過!」

真係幾乎笑到我甩牙,講真今次雙共係配三班建制出黎比香港人揀ja!

泛民有外國勢力支配,而且外國勢力點會想香港亂?經過香港,外國公司收到的係港紙唔係人幣,香港想亂想獨,美國佬都唔幫香港啦!美國佬都叫泛民唔好搞咁多野,歸順把啦!

放且泛民幫人都老,個個大把錢,係佢哋黎講歸順共產黨又點?好心港豬醒下啦!

文章#31
回頂端
 個人資料  

(u#4985)
 文章主題 : Re: 粱天琦選唔到會對今次立法會選舉有咩影響?
文章發表於 : 2016年8月27日 14:47:17  (p#2836088)
離線
在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資
會員
頭像

錢包: 17.84 明彩 
攝影器材: Apple iPhone4S & 6+
GZG50 on 2016年8月26日 10:15:18:所以我係whatsapp見有些港豬仲講:「今次投泛民,就係同共產黨死過!」

真係幾乎笑到我甩牙,講真今次雙共係配三班建制出黎比香港人揀ja!

泛民有外國勢力支配,而且外國勢力點會想香港亂?經過香港,外國公司收到的係港紙唔係人幣,香港想亂想獨,美國佬都唔幫香港啦!美國佬都叫泛民唔好搞咁多野,歸順把啦!

放且泛民幫人都老,個個大把錢,係佢哋黎講歸順共產黨又點?好心港豬醒下啦!

而家中共連自由黨都搞埋,究竟起中共眼中自由黨係乜野定位? [banghead]

文章#32
回頂端
 個人資料  

(u#36954)
文章發表於 : 2016年8月27日 16:15:32  (p#2836103)
離線
在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資
會員
頭像

錢包: 566.70 明彩 
攝影器材: iPhone
AVD1 on 2016年8月27日 14:47:17:
GZG50 on 2016年8月26日 10:15:18:所以我係whatsapp見有些港豬仲講:「今次投泛民,就係同共產黨死過!」

而家中共連自由黨都搞埋,究竟起中共眼中自由黨係乜野定位? [banghead]

雖然自由黨係建制派姐。但當年廿三條倒戈、又不諱批評政府、又唔支持梁振英連任。中共依家係想要一個完全忠心嘅政黨協助殖民,同埋淸算下啲牆頭草:畀個下馬威佢。

文章#33
回頂端
 個人資料  

(u#4985)
文章發表於 : 2016年8月29日 15:58:53  (p#2836498)
離線
會員
頭像

Wusha on 2016年8月27日 16:15:32:

雖然自由黨係建制派姐。但當年廿三條倒戈、又不諱批評政府、又唔支持梁振英連任。中共依家係想要一個完全忠心嘅政黨協助殖民,同埋淸算下啲牆頭草:畀個下馬威佢。

講真個句,起我眼中自由黨向來都係半建制,實情佢地只係聽大商家支笛。佢地建制 o既原因只不過因為想食大陸生意而已,倒轉試下大陸冇生意比佢食佢地又會唔會咁親中? [banghead] [banghead] [banghead]

文章#34
回頂端
 個人資料  

(u#36954)
文章發表於 : 2016年8月31日 09:21:33  (p#2836747)
離線
在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資
會員
頭像

AVD1 on 2016年8月29日 15:58:53:
Wusha on 2016年8月27日 16:15:32:

講真個句,起我眼中自由黨向來都係半建制,實情佢地只係聽大商家支笛。佢地建制 o既原因只不過因為想食大陸生意而已,倒轉試下大陸冇生意比佢食佢地又會唔會咁親中? [banghead] [banghead] [banghead]

的確丫,自由黨成員以前都係英政府啲工商專業人士。自由黨創黨主席李鵬飛仲試過提出「主權換治權」建議添,雖然李鵬飛都變左泛民。但中共遲下隨時淸洗埋呢啲中間牆頭草建制派。

文章#35
回頂端
 個人資料  

(u#4985)
文章發表於 : 2016年8月31日 10:04:58  (p#2836751)
離線
會員
頭像

Wusha on 2016年8月31日 09:21:33:
的確丫,自由黨成員以前都係英政府啲工商專業人士。自由黨創黨主席李鵬飛仲試過提出「主權換治權」建議添,雖然李鵬飛都變左泛民。但中共遲下隨時淸洗埋呢啲中間牆頭草建制派。

要肅清的話,第一個就應該搞掂成報先 [banghead] [banghead] [banghead]

文章#36
回頂端
 個人資料  

(u#36954)
文章發表於 : 2016年8月31日 12:51:39  (p#2836770)
離線
會員
頭像

AVD1 on 2016年8月31日 10:04:58:

要肅清的話,第一個就應該搞掂成報先 [banghead] [banghead] [banghead]

唔好睇小成報阿。如果中共內部政變成功,成報隨時係最大功臣 [sosad]

文章#37
回頂端
 個人資料  

(u#4985)
文章發表於 : 2016年8月31日 13:32:25  (p#2836772)
離線
會員
頭像

Wusha on 2016年8月31日 12:51:39:
AVD1 on 2016年8月31日 10:04:58:

唔好睇小成報阿。如果中共內部政變成功,成報隨時係最大功臣 [sosad]

而家份報紙都講到話梁振英起香港同中聯辦兩者搞到自己好似小北京咁起度搞屎棍。

本來中共一國兩制起梁振英上台之前都未有咁大矛盾,到而家一國兩制起香港人心目中已經破哂產,仲要搞到本土勢力抬頭,
某程度上中共其實係食緊「死猫」。

成報做唔做到功臣,最仲要都係睇究竟習近平究竟係忠係奸架姐,
假如中共根本到頭黎都係想香港內控,借機搞亂或者收返香港,咁成報又何來做到功臣?返之比人打把就有份。

利申:我向來都唔信中共講野 [sosad] [sosad] [sosad]

文章#38
回頂端
 個人資料  

(u#36954)
文章發表於 : 2016年9月1日 10:19:54  (p#2836896)
離線
會員
頭像

依家成報同文匯報隔紙開火。
岩岩深圳個邊(點解係深圳@@?)公安話成報老世犯法喎,
之後成報又出文反駁。
今次花生眞係賣斷市喇。

文章#39
回頂端
 個人資料  

(u#4985)
文章發表於 : 2016年9月1日 11:53:42  (p#2836900)
離線
會員
頭像

Wusha on 2016年9月1日 10:19:54:依家成報同文匯報隔紙開火。
岩岩深圳個邊(點解係深圳@@?)公安話成報老世犯法喎,
之後成報又出文反駁。
今次花生眞係賣斷市喇。

我懷疑今次有人起後面搞緊野,
呢場大龍鳳應該冇咁快完 [sosad] [sosad] [sosad]

文章#40
回頂端
 個人資料  

(u#36954)
文章發表於 : 2016年9月5日 14:42:16  (p#2837339)
離線
會員
頭像

頭先聽到選舉事務處話收返九龍西個結果眞係嚇親,以爲眞係咁明目張膽使橫手踢走游蕙禎定咩。
不過重新公布個結果又無變,眞係諗到頭都爆埋。
講返正題,今次靑政入到,唔多唔少係因爲梁天琦被禁選後去幫靑年新政?

文章#41
回頂端
 個人資料  

(u#4985)
文章發表於 : 2016年9月5日 16:08:53  (p#2837341)
離線
會員
頭像

Wusha on 2016年9月5日 14:42:16:頭先聽到選舉事務處話收返九龍西個結果眞係嚇親,以爲眞係咁明目張膽使橫手踢走游蕙禎定咩。
講返正題,今次靑政入到,唔多唔少係因爲梁天琦被禁選後去幫靑年新政?

游蕙禎嬴唔多唔少都係因為教主太自大姐 [banghead] [banghead] [banghead]

P.S. 究竟新界東發生咩事,點解到而家都出唔到結果 ……

文章#42
回頂端
 個人資料  

(u#36954)
文章發表於 : 2016年9月5日 18:52:13  (p#2837349)
離線
會員
頭像

AVD1 on 2016年9月5日 16:08:53:
Wusha on 2016年9月5日 14:42:16:頭先聽到選舉事務處話收返九龍西個結果眞係嚇親,以爲眞係咁明目張膽使橫手踢走游蕙禎定咩。

游蕙禎嬴唔多唔少都係因為教主太自大姐 [banghead] [banghead] [banghead]

敎主自大都的確係嘅。不過有人就話因爲小麗母親「𠝹票」咁講

新界東方面,聽講係李興貴中學出左事。點咁耐眞係唔尋常,雖然澳洲點成一個禮拜 lol

最新消息:超級區議會,涂生擊敗亡國興奪最後一席!

聽到消息好振奮,亡國興終於唔使浪費午餐肉了!

文章#43
回頂端
 個人資料  

(u#4985)
文章發表於 : 2016年9月6日 10:20:37  (p#2837482)
離線
會員
頭像

Wusha on 2016年9月5日 18:52:13:

新界東方面,聽講係李興貴中學出左事。點咁耐眞係唔尋常,雖然澳洲點成一個禮拜 lol

根本講黎講去西九就係小位,分黎分去都係得六席,
有兩席根本就係班鐵票比哂佢。

倒轉非建制點食都食得四席,
只係而家個結果係冇諗過游蕙禎嬴 424 票搞掂教主姐,
至於小麗會嬴早就預左,見佢論壇個表現又真係唔係差,除左佢之外都冇咩邊個好囉(今年教主自大到不得了)……

-----
超級區議會個邊,泛民食到三席係一大樂事,
亡國興要鬧要怪就應該怪民建聯點解係要食哂兩個位都唔分些小比你王國興好過。

今年工聯會冇左兩條友仔連任真係值得高興 #hehe# #hehe# #hehe#

最後由 AVD1 於 2016年9月7日 15:43:37 編輯,總共編輯了 1 次。

文章#44
回頂端
 個人資料  

(u#41538)
文章發表於 : 2016年9月6日 18:50:17  (p#2837494)
離線
在論壇有 7 年年資在論壇有 7 年年資在論壇有 7 年年資
會員

錢包: 6.26 明彩 
AVD1 on 2016年9月6日 10:20:37:
Wusha on 2016年9月5日 18:52:13:

根本講黎講去西九就係小位,分黎分去都係得五席,
有兩席根本就係班鐵票比哂佢。

倒轉非建制點食都食得三席,
只係而家個結果係冇諗過游蕙禎嬴 424 票搞掂教主姐,
至於小麗會嬴早就預左,見佢論壇個表現又真係唔係差,除左佢之外都冇咩邊個好囉(今年教主自大到不得了)……

-----
超級區議會個邊,泛民食到三席係一大樂事,
亡國興要鬧要怪就應該怪民建聯點解係要食哂兩個位都唔分些小比你王國興好過。

今年工聯會冇左兩條友仔連任真係值得高興 #hehe# #hehe# #hehe#

但新西李卓人比馮檢基「界」票,搞到比西環契仔何君堯入局 #fire#

文章#45
回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 這個主題已被鎖定,您不能編輯或回覆這個主題。  [ 58 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客

不能 在這個板面發表主題
不能 在這個板面回覆主題
不能 在這個板面編輯您的文章
不能 在這個板面刪除您的文章
可以 在這個板面上傳附加檔案

前往 :