香港巴士論壇

Hong Kong Bus Forum
InfoLink by HKBRDA
現在的時間是 2024年3月29日 21:52:00

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

會員註冊資訊
歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]

重要事項

圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔
圖檔

【資料:日本 N 比例 及 日本鐵路模型, 物品區

發表新文章 回覆主題  [ 137 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 678910  下一頁
發表人 內容

(u#3648)
 文章主題 : Re: 巴士模型二手及拍賣市場討論
文章發表於 : 2017年6月9日 02:51:25  (p#2862696)
離線
在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資
會員
頭像

錢包: 23.49 明彩 
攝影器材: SONY DSC-HX200V
愛麗絲公主 on 2017年6月9日 01:26:37:每部$200訂, 要一口氣俾幾多先落到樓 :twisted:

8記仲係(銀芽)那商場既時候已經成日去運桔不停看那部$1050既105啡窗吉龍 :lol: :sad:

都係果句啦,大家一年買幾十架,同你一次過比幾十架既錢,咪又係自己錢,「一次過比錢好肉痛」呢樣就咪呃自己啦 [sosad] [sosad] [sosad]
不過比卡方便D,學生們想玩又真係好難拿一大堆現金出黎一次過訂

我都仲記得當年聯合80rn初初擺架sd初模起到時我都成日過去睇(成架啡色,未印窗框既磨沙窗),點知上晒色出到黎會嚇死人 :lol:

↗WiNd↙ on 2017年6月9日 02:00:31:M記一兩個月未出到貨d人已經咦咦銀銀, 學埋T記咁等一年仲唔嘈到拆天 #adore#

開訂時講明要等咁耐既時候,你同意呢個條件,認為OK先會去落訂啦,同mt果d話左出又比唔到貨要推遲係有分別的 [sosad]

或者舉個例,GOODSMILE 出既1/43 東武巴士
2017年1月31日(火)12:00~2017年3月1日(水)21:00まで <——— 開訂一個月,然後「発売時期2017/07」,一早講好晒幾時截訂,幾時出,我諗應該唔會好似MT咁比人插上天掛
*嗯,我諗得天真左嗎? #adore#

文章#121
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#14004)
文章發表於 : 2017年6月9日 16:36:59  (p#2862717)
離線
在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資
會員
頭像

錢包: 47.60 明彩 
Tom lok on 2017年6月9日 00:39:26:
HT2693 on 2017年6月8日 23:39:34:
Tom lok on 2017年6月8日 23:07:50:
魔法先生 Super Bus on 2017年6月8日 22:31:47:先前同老郭傾電話, 佢都話怕出得太多要責貨,
以前就幾千幾千咁出, 都唔知要幾耐先至清得哂啲貨,
依家出唔夠二千甚至一千架都冇又有啲人買唔到攪到要生要死咁,
佢都概嘆依家啲客真係好難服侍, 乜都入哂佢地數,
始終呢啲野唔係佢地控制到, 而且佢地只係賣模型,
出邊款模型同出幾多都唔係到佢地話事

年代已變~ 無論點安排..總有人嘈~
我自己就覺得今次出車,, 比起上次舊殼3ATENU已經好左好多..一來量又多,,二來同九巴同步已經可以分散好多人流

今次安排算唔錯, 可能同上次相比開賣數量多啲
始終呢種方法一但量唔夠大, 第一日全清, 就變相同全部人講炒得起 [sosad]

呢個方法都唔錯, 我有我去九巴walkin, 你有你去80X成箱抬走
雖然無理由次次出新車都開次展會 [sosad]
我諗呢個量應該差唔多啦, 九巴有剩嘅可以放CS賣, 80X又可以搵自己方法賣
如果唔夠賣嘅, 又可以改少少嘢出多批, 驚太多咪出少啲, 唔夠先再出

不過始終要完美解決, 應該無咩可能, 只能說市場變了

2017年6月9日 00:07:08 :

果然競爭激烈 :lol:
[ 圖檔 ]
[ 圖檔 ]

出價者得1個評價~ 有D似托價 (陰謀論)

啱啱翻去睇, 兩架比同一個零評價嘅account bid到$755, 前後差一分鐘 :roll: #托價都唔好咁明顯啦
大家一齊欣賞下

同場唔多見有超過$500嘅, 頂多都係$450+半個鐘排隊最低工資=$470 [sosad] [sosad]

文章#122
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#42965)
文章發表於 : 2017年6月9日 20:21:35  (p#2862729)
離線
在論壇有 7 年年資在論壇有 7 年年資在論壇有 7 年年資
會員

錢包: 2.19 明彩 
攝影器材: Canon D100
唔計樓上提及個兩部,暫時見過最高都係$478,某拍賣店己經成為左3ATENU專門店,連參觀新紅巴飛都想炒 #ng# 與其洗錢買飛咁不如等紅巴首航好過啦 [photo]

文章#123
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#38949)
文章發表於 : 2017年6月10日 11:18:01  (p#2862771)
離線
在論壇有 8 年年資在論壇有 8 年年資在論壇有 8 年年資在論壇有 8 年年資
會員

錢包: 230.49 明彩 
攝影器材: iphone
頭先睇下唔少3ATENU都係500左右,成千的感覺都係托了......
btw,656同魚蛋灣豪濃曬原價都唔到

文章#124
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#1734)
文章發表於 : 2017年6月17日 02:16:16  (p#2863424)
離線
在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資
會員
頭像

錢包: 0 明彩 
新炮灰 M1城記豪
https://hk.search.shop.yahoo.com/search ... 5922&clv=4
各大小炒家恐慌性拋售中
損失慘重睇呢舖? :smile:

文章#125
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#38949)
文章發表於 : 2017年6月17日 09:21:11  (p#2863431)
離線
在論壇有 8 年年資在論壇有 8 年年資在論壇有 8 年年資在論壇有 8 年年資
會員

錢包: 230.49 明彩 
攝影器材: iphone
雞兔 on 2017年6月17日 02:16:16:新炮灰 M1城記豪
https://hk.search.shop.yahoo.com/search ... 5922&clv=4
各大小炒家恐慌性拋售中

m1城記豪已經派貨啦⋯⋯
656已經炒唔起,呢啲咁大批的貨炒唔起都算正常
[FF]等到七月翻香港唔知有沒得原價walk-in甚至便買呢[/FF]

文章#126
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#15389)
文章發表於 : 2017年6月17日 18:39:00  (p#2863459)
離線
在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資
會員
頭像

錢包: 274.56 明彩 
JM3531 on 2017年6月17日 09:21:11:
雞兔 on 2017年6月17日 02:16:16:新炮灰 M1城記豪
各大小炒家恐慌性拋售中

[FF]等到七月翻香港唔知有沒得原價walk-in甚至便買呢[/FF]

平心而論
部份升值潛力唔係無, 而唔會係快得咁過份囉
有時候睇到都得啖笑, 又唔肯付出時間成本
一味心急想套現拎得一百幾十 跌到咁只係可以講抵死
腦又無錢又無 只係識得搶
踏實些少搵份工 無錢唔好學人炒啦講真

文章#127
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#293)
文章發表於 : 2017年6月17日 18:40:42  (p#2863460)
離線
在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資
會員
頭像

錢包: 794.92 明彩 
新城次次派親貨呢兜友就會出現
仲要黎黎去去都係呢幾個

文章#128
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#3648)
文章發表於 : 2017年6月17日 22:01:42  (p#2863485)
離線
在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資
會員
頭像

錢包: 23.49 明彩 
攝影器材: SONY DSC-HX200V
各大小炒家恐慌性拋售中

唔係講笑,呢個係幫襯炒家既好時機......執平貨 [sosad]
唔駛自己揀,唔駛排隊爭,仲要有「折扣」,心又涼荷包又爽 [sosad]

文章#129
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#3139)
文章發表於 : 2017年6月17日 22:33:35  (p#2863487)
離線
在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資
壇規執行顧問、行政及文書助理
壇規執行顧問、行政及文書助理
頭像

錢包: 9.37 明彩 
PC 2872 on 2017年6月17日 18:39:00:
JM3531 on 2017年6月17日 09:21:11:
各大小炒家恐慌性拋售中

平心而論

睇下有冇人大手入黎改車整車隊喇,普通色係將來都有機會升既,捷達色就牙煙d喇

文章#130
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#10433)
文章發表於 : 2017年6月18日 17:56:42  (p#2863517)
離線
在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資
會員
頭像

錢包: 14.47 明彩 
攝影器材: 愛車: 捷聯Volvo B6LE、新巴Dennis Dart SLF、城巴短車、新巴布牌3A黨、城巴TD豪444
如要按鐘請落車一次 on 2017年6月17日 22:33:35:
PC 2872 on 2017年6月17日 18:39:00:
各大小炒家恐慌性拋售中

平心而論

睇下有冇人大手入黎改車整車隊喇,普通色係將來都有機會升既,捷達色就牙煙d喇

一次過出咁多城巴豪,炒家想炒都炒唔起啦

最好大跌價,咁就可以改曬咁多批咁多個年代嘅城記豪😍 #love#

文章#131
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#14004)
文章發表於 : 2017年6月19日 11:09:49  (p#2863548)
離線
會員
頭像

錢包: 47.60 明彩 
白蘭氏冰糖雞精 on 2017年6月18日 17:56:42:
如要按鐘請落車一次 on 2017年6月17日 22:33:35:
各大小炒家恐慌性拋售中

平心而論

一次過出咁多城巴豪,炒家想炒都炒唔起啦

最好大跌價,咁就可以改曬咁多批咁多個年代嘅城記豪😍 #love#

眼見656直購價428都無人要, 再次證明好唔好賣真係好睇炒家參與度
改唔到車隊色嘅捷達, 656可以短期內清貨, 2800就 :roll: 又唔係出得差

好多車正常市場初初出根本消化唔到咁多, 炒得起根本係自我應驗預言 [sosad]

文章#132
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#21350)
文章發表於 : 2017年6月19日 11:45:57  (p#2863549)
離線
在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資
會員

錢包: 188.96 明彩 
攝影器材: Canon SX70 HS + HUAWEI P30
HT2693 on 2017年6月19日 11:09:49:好多車正常市場初初出根本消化唔到咁多, 炒得起根本係自我應驗預言 [sosad]

現在這樣看, 656或許係用黎改廣告車一個唔錯既選擇 :twisted:

文章#133
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#1734)
文章發表於 : 2017年8月27日 11:30:58  (p#2867930)
離線
會員
頭像

錢包: 0 明彩 
又有「奇珍異品」
變色豬
有包膠?
無咗尾吸塑?
全新?
https://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/h ... /b33930693

文章#134
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#28308)
文章發表於 : 2017年9月4日 00:08:45  (p#2868462)
離線
在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資在論壇有 11 年年資
會員

錢包: 236.88 明彩 
雞兔 on 2017年8月27日 11:30:58:又有「奇珍異品」
變色豬
有包膠?
無咗尾吸塑?
全新?
https://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/h ... /b33930693

假包膠又出現?
真係好怕呢d,部車有咩事都唔知

文章#135
回頂端
 個人資料  
引用回覆  
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 137 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 678910  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 22 位訪客

不能 在這個板面發表主題
不能 在這個板面回覆主題
不能 在這個板面編輯您的文章
不能 在這個板面刪除您的文章
可以 在這個板面上傳附加檔案

前往 :