香港巴士論壇

Hong Kong Bus Forum
InfoLink by HKBRDA
現在的時間是 2024年4月25日 17:57:22

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

會員註冊資訊
歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]

重要事項

圖檔

發表新文章 回覆主題  [ 90 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁
發表人 內容

(u#12583)
 文章主題 : Re: 巴士鬼故
文章發表於 : 2010年8月19日 13:17:25  (p#1954725)
離線
在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資
會員

錢包: 168.43 明彩 
KR 3941.KG 4055 :記有有版友話搭82K 尾車, 去到火炭無啦啦個報站自己熄左

火炭站82K果邊有人跳過軌...

文章#16
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#11923)
文章發表於 : 2010年8月19日 15:24:12  (p#1954787)
離線
在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資
會員
頭像

錢包: 77.55 明彩 
攝影器材: My Camera
我響報紙睇過一個專欄

個作者話有一次話佢搭通宵車,架車無咩人搭,跟住去到一個轉車站要停一段時間
跟住佢訓左,突然有乘客叫醒佢,話已經到站,要佢落車
但係佢見到成車坐滿人,就好奇怪咁落左車(仲響個轉車站度)
落車望返轉頭,發現成架車都係無人
之後架車開車,行左無幾遠之後就撞左

文章#17
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#10337)
文章發表於 : 2010年8月19日 15:58:12  (p#1954810)
離線
在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資
會員
頭像

錢包: 636.54 明彩 
HB :我響報紙睇過一個專欄

個作者話有一次話佢搭通宵車,架車無咩人搭,跟住去到一個轉車站要停一段時間

可能連叫佢落車果位都唔係人黎, 不過佢心地都幾好
不過香港有咩通宵車有轉車站?

文章#18
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#9602)
文章發表於 : 2010年8月19日 16:01:51  (p#1954816)
離線
會員
頭像

錢包: 19.93 明彩 
攝影器材: (掛牌懸空)
KR 3941.KG 4055 :

N269/N368?
定隧道口/沙田市中心果種?

文章#19
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#6845)
文章發表於 : 2010年8月19日 16:05:12  (p#1954822)
離線
在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資
會員

錢包: 337.17 明彩 
KR 3941.KG 4055 :

係咪以前N121同N122紅隧互轉果陣??

文章#20
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#11923)
文章發表於 : 2010年8月19日 18:36:51  (p#1954902)
離線
會員
頭像

KR 3941.KG 4055 :可能連叫佢落車果位都唔係人黎, 不過佢心地都幾好

叫佢既唔係人黎 :twisted:

p.s.呢個或者唔係轉車站,總之係一個要停一段長少少時間既站

文章#21
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#15939)
文章發表於 : 2010年8月19日 19:16:42  (p#1954928)
離線
在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資
會員
頭像

錢包: 185.53 明彩 
HB :叫佢既唔係人黎 :twisted:

p.s.呢個或者唔係轉車站,總之係一個要停一段長少少時間既站

點解閣下可以咁肯定

文章#22
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#11923)
文章發表於 : 2010年8月19日 19:20:26  (p#1954933)
離線
會員
頭像

GM7811 - 834 @ N8x :

點解閣下可以咁肯定

我引像中個篇野話全車無人(更加唔會係司機叫佢落喇]

文章#23
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#14413)
文章發表於 : 2010年8月19日 22:34:22  (p#1955162)
離線
在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資
會員

錢包: 6.76 明彩 
HB :

點解閣下可以咁肯定

撞左咁個車長點...

好似唔知聽話 51 本身多必停站..去到夜晚明知冇人但係車長都開門..
純粹聽番黎..好大機會係假..

文章#24
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#15792)
文章發表於 : 2010年8月19日 23:44:40  (p#1955222)
離線
會員

錢包: 0 明彩 
攝影器材: 大米手機
HB :

點解閣下可以咁肯定

會唔會係本身佢搭左果架巴士都係D鬼黎 sosad

仲有之前HKBR_C個網都有個專欄係講靈異巴士線,不過而家冇左
想睇睇都可以入去呢度

本文章評分: +1

評分:
會員時間評分評語
0310962010年8月20日 15:36:18+1

1Thanks 文章#25
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#6319)
文章發表於 : 2010年8月19日 23:55:06  (p#1955237)
離線
在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資
會員
頭像

錢包: 3,679.89 明彩 
攝影器材: Canon SX60 HS / Samsung Galaxy S9+
通常行北區或者途經墳場o既路線,
又或者如果有D巴士路線, 佢地途經o既路段曾經發生過嚴重傷亡o既交通事故,
都一定有鬼故出現, 至於渣巴士o既顧忌,
記得有人講過, D車長o係開車之前, 都要先響安,
而經過墳場前o既巴士站, 唔理有冇乘客上落,
都要停站開落車門, 就係等果D野落車咁話...

文章#26
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#17058)
文章發表於 : 2010年8月20日 00:26:32  (p#1955267)
離線
在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資在論壇有 14 年年資
會員

錢包: 18.96 明彩 
樓樓樓。。。。上有版友講70last day 第三班加班車係車個d野
但聽講個班都有唔少人坐左係架車隻 :lol:

回樓樓上
我就係e個網睇e d鬼故

文章#27
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#16609)
文章發表於 : 2010年8月20日 10:33:43  (p#1955392)
離線
會員
頭像

錢包: 97.28 明彩 
攝影器材: 手機
好似以前中巴某條經柴灣墳場有carlo渣尾車見到有個冇左下半身嘅細路係巴士站等車,之後個carlo飛站
之後有個女人鬧carlo飛站,個carlo話個細路冇左下半身,不過後來個carlo都發現個女人係隻鬼 sosad

64K以前有個carlo一打開錢箱見到好多溪錢 :roll:

另外聽講唔少嶼巴、N線、西貢線(甚至小巴、鐵巴)都有唔少故仔

EU5923@70 :樓樓樓。。。。上有版友講70last day 第三班加班車係車個d野
但聽講個班都有唔少人坐左係架車隻 :lol:
回樓樓上
我就係e個網睇e d鬼故

咁嗰日70 last day成幾百人坐70尾車全部都撞鬼 banghead

不過如果大家凌晨坐巴士驚嗰話,建議坐導航位 :mrgreen:
仲有D車死過人嘅巴士(e.g.CTB#870、ATR101、3ASV378、MTR#607)見到都等下班車 :roll:

文章#28
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#15792)
文章發表於 : 2010年8月20日 13:05:27  (p#1955468)
離線
會員

錢包: 0 明彩 
攝影器材: 大米手機
唔知澳門巴士鬼故又有冇聽過 ?
好似幾年前係BF聽過新福利33線果個鬼故 sosad
但唔係好記得係講咩

文章#29
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#12662)
文章發表於 : 2010年8月20日 14:24:18  (p#1955511)
離線
在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資
會員
頭像

錢包: 98.34 明彩 
Alex01 :不過如果大家凌晨坐巴士驚嗰話,建議坐導航位 :mrgreen:
仲有D車死過人嘅巴士(e.g.CTB#870、ATR101、3ASV378、MTR#607)見到都等下班車 :roll:

聽一個鐵巴車長講,739都有,每次收車巡車之後,都會望到有個「人」坐響樓上。
最近連到總站之後,係車頭亦會經樓上的玻璃望到有「人」,但739鐵巴年代係冇撞死過人,但係新巴年代大撞過。

仲有城巴火炭廠有部單層巴,係要退役,但係就車唔到去湯車場,因為引擎點唔著。
個部車好似有好多乘客被撞死的,嗰d野似乎唔俾架車退役。

文章#30
回頂端
 個人資料  
引用回覆  
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 90 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客

不能 在這個板面發表主題
不能 在這個板面回覆主題
不能 在這個板面編輯您的文章
不能 在這個板面刪除您的文章
可以 在這個板面上傳附加檔案

前往 :