香港巴士論壇

Hong Kong Bus Forum
InfoLink by HKBRDA
現在的時間是 2024年3月28日 22:36:18

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

會員註冊資訊
歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]

重要事項

圖檔

發表新文章 回覆主題  [ 71 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345
發表人 內容

(u#486)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月24日 01:02:03  (p#1183859)
離線
在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資
會員

錢包: 0 明彩 
viewtopic.php?t=151467
列入精華亦有道理 :lol:

文章#61
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#486)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月24日 21:28:46  (p#1184542)
離線
在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資
會員

viewtopic.php?t=112999

值得研究...究竟係巴士佬錯定係樓主錯?

文章#62
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#2890)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年6月24日 22:49:27  (p#1209853)
離線
在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資
會員

錢包: 66.14 明彩 
卓斯達國際 :
1032~HW1045 :
AMS.JE3796 :
卓斯達國際 :其實有樣野我想講好耐 ,
"客永遠是對的"呢野係咪絕對? ,
我經常用我一句口頭禪答 ,
咁個客用刀斬你係咪都? .
所以我永遠認同中巴果套 ,
客唔?就係唔? .
廢話講完 .
極度同意
當年中記...佢好心機咪同你講2句道理,如果唔係神早用粗口撻你啦...
即係做搭客唔係好似老奉嘛...你話九龍公司服侍到咁多位大帝週到,其實咪等同縱容你o地呢班大帝...
結果同俾人五花大綁冇分別....

真係好同意你地幾位講ge野 ,
就係呢班自認老奉兼不知所謂ge"客"
至搞到呢班車長什至其他服務業人士得唔到公平待遇 ,
而果d公司更不知所謂 , o岩唔o岩都信晒個客 ,
大佬 , 如果個客拎刀斬你個員工係咪都可以話"客永遠是對"
仲有 , 呢班所謂ge"客"咪再乜都理所當然化 ,
人地都係人 , 人地都有父母生 ,
掉轉係你你又有咩感受 , 不過點講都冇用 ,
呢班人都係"死性不改" , 要怪只怪而家人民質素嚴重下降 ,
好多地方都係咁 , 包括香港 .

今日搭11c都遇到呢d人,一男一女,男既就入錢,入唔夠錢之後仲行埋去坐0左0係度,跟住車長行過黎話佢淨係比0左一個人錢,但個男人死都要話比0左兩個,
個女人就行去入返錢,之後個男人話投訴個司機,又話打個司機,
而同佢同行果個女人就話"人地有老婆仔女咁點呀,人地都係搵食姐,呢個係佢既職責黎ga ma"
個男人就係都要話個車長錯,而個女人最後話"廢時同你d蠻塞既人講"

根本呢D人似住係客就大晒

文章#63
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#10131)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年6月25日 10:24:32  (p#1210119)
離線
在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資
會員

錢包: 6.84 明彩 
但係我有幾次真係想去投訴(但係最後都冇) :evil: !!
有一次,響路邊影車(HU8803@83X),又冇阻住佢,那carlo竟然開車門粗口問侯我!!
又一次,響某巴總影車(某過海線62_),又冇阻住人,那站長竟然串我(吾係講笑個d)話"咁想影不如去影埋廁所板!"

試問有幾多位可以忍得住氣? :roll:

文章#64
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#4482)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年6月25日 12:15:14  (p#1210177)
離線
在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資
會員
頭像

攝影器材: Sony MVC-FD85
nwfb1601 :但係我有幾次真係想去投訴(但係最後都冇) :evil: !!
有一次,響路邊影車(HU8803@83X),又冇阻住佢,那carlo竟然開車門粗口問侯我!!
又一次,響某巴總影車(某過海線62_),又冇阻住人,那站長竟然串我(吾係講笑個d)話"咁想影不如去影埋廁所板!"

咁你可問番佢\r
「你係咪?緊廁所板出街?」 8)

文章#65
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#4314)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年6月25日 12:41:02  (p#1210189)
離線
在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資
會員

錢包: 16.88 明彩 
hn7687 :
nwfb1601 :但係我有幾次真係想去投訴(但係最後都冇) :evil: !!

咁你可問番佢\r
「你係咪?緊廁所板出街?」 8)

佢係站長,唔係車長,最多可以講:要你日日對住咁多廁板真係難為你 :lol:

文章#66
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#2116)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年6月25日 16:41:01  (p#1210297)
離線
在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資
會員

錢包: 9.56 明彩 

83X我都試過,又係粗口問侯...
仲話再影"dup"爛你部機

個站長點解要話影廁所板?咁多野唔講,講廁所板 :roll:

文章#67
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#10131)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年6月25日 18:46:45  (p#1210376)
離線
在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資
會員

錢包: 6.84 明彩 
AL1@40 :

83X我都試過,又係粗口問侯...
仲話再影"dup"爛你部機

個站長點解要話影廁所板?咁多野唔講,講廁所板 :roll:

E..同道中人wor~
你講個位係未肥肥地超短髮ga?

文章#68
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#12777)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年12月29日 15:33:24  (p#1325797)
離線
在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資
會員

錢包: 24.66 明彩 
我覺得車長為我地服務其實好好人架啦

試諗如果佢地得個幾千蚊,要養仔女,其實佢地渣車只不過係為仔女

可別因為一D小事去罵車長,加上,有人做錯就理直氣壯話番車長唔岩

呢d人最令人討厭

文章#69
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#20134)
 文章主題 : Re:
文章發表於 : 2011年6月15日 22:31:23  (p#2125537)
離線
在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資在論壇有 13 年年資
會員

錢包: 112.43 明彩 
AV84_251M :我識果個carlo話:我做咁耐只係被人投訴超載
聽完之後O曬,心諗唔係掛超載都port?

我越黎越覺得D人有問題,咁都可以投訴一餐? :shock:
而家做司機真係慘
開得快被人port,盟得慢又被人port :cry:

呢堆人真係要搭下「11號巴士」先得... [bomb] [bomb]
咩都PORT 一餐
做客唔係大哂架...(雖然係要以客為先)

文章#70
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#36548)
 文章主題 : Re: 唔關你事而(想)投訴車長個目的何在?
文章發表於 : 2023年8月4日 02:45:24  (p#2952069)
離線
在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資在論壇有 9 年年資
會員

錢包: 1.19 明彩 
攝影器材: canon eos 550d
其實係無意思,好似存在感多D

文章#71
回頂端
 個人資料  
引用回覆  
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 71 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客

不能 在這個板面發表主題
不能 在這個板面回覆主題
不能 在這個板面編輯您的文章
不能 在這個板面刪除您的文章
可以 在這個板面上傳附加檔案

前往 :