香港巴士論壇

Hong Kong Bus Forum
InfoLink by HKBRDA
現在的時間是 2024年4月16日 21:28:10

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

會員註冊資訊
歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]
Rules

重要事項

圖檔

發表新文章 回覆主題  [ 71 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容

(u#3759)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月15日 21:11:42  (p#1177673)
離線
在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資
會員

錢包: 104.39 明彩 
andy92 :
AV84_251M :我識果個carlo話:我做咁耐只係被人投訴超載
聽完之後O曬,心諗唔係掛超載都port?

佢地驚撞左車保險唔賠超載果 D :lol:

如果 D 車長規定乘客企到黃線後就唔準再上, 又會有人 port :lol: :(

點會無得賠呢 :lol:

九巴做自己D車既保險既 :lol:

文章#16
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#486)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月15日 21:12:50  (p#1177676)
離線
在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資
會員

錢包: 0 明彩 
andy92 :
AV84_251M :我識果個carlo話:我做咁耐只係被人投訴超載

如果 D 車長規定乘客企到黃線後就唔準再上, 又會有人 port :lol: :(
正所謂,多又36唔多又36 sosad

文章#17
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#2850)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月15日 21:15:57  (p#1177677)
離線
在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資
會員

錢包: 54.39 明彩 
dickson35 :

我越黎越覺得D人有問題,咁都可以投訴一餐? :shock:
而家做司機真係慘
開得快被人port,盟得慢又被人port :cry:

有次有個司機話佢做 E11,o係灣仔返天后,落完客就望右鏡出站,跟著有個人就勁拍車門,上到車仲爆哂中文粗口,話佢唔俾佢上車,跟著又要用英文問佢 SOGO 邊個站落,個司機話望唔到個客佢都唔想,佢又估唔到前面有 2A 個客唔上要上 E11,個客仲要咁就投訴佢,我真係覺得佢好慘~~
賴有文化既假洋鬼子,
講得衰d妨礙星體運行。

文章#18
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#309)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月15日 21:18:40  (p#1177682)
離線
在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資在論壇有 21 年年資
會員

錢包: 50 明彩 
AVW2=LF5502 :
andy92 :

點會無得賠呢 :lol:

九巴做自己D車既保險既 :lol:

如果唔係頂哂閘你就唔俾人上車,我相信真係有人會去 port 個司機~~~

文章#19
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#486)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月15日 21:19:10  (p#1177683)
離線
會員

1032~HW1045 :
dickson35 :

我越黎越覺得D人有問題,咁都可以投訴一餐? :shock:
而家做司機真係慘
開得快被人port,盟得慢又被人port :cry:

有次有個司機話佢做 E11,o係灣仔返天后,落完客就望右鏡出站,跟著有個人就勁拍車門,上到車仲爆哂中文粗口,話佢唔俾佢上車,跟著又要用英文問佢 SOGO 邊個站落,個司機話望唔到個客佢都唔想,佢又估唔到前面有 2A 個客唔上要上 E11,個客仲要咁就投訴佢,我真係覺得佢好慘~~
賴有文化既假洋鬼子,
講得衰d妨礙星體運行。
個假洋鬼子簡直係有佢o既個性
呢o的算少事,大把人更加有佢o既特別個性 sosad

文章#20
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#3759)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月15日 21:21:22  (p#1177685)
離線
在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資
會員

錢包: 104.39 明彩 
AMS.JE3796 :
andy92 :

正所謂,多又36唔多又36 sosad

我直接答你個TOPIC啦

1.洗銅銀夾大聲

2.賴正義

3.正所謂食飽飯無X呵 .......打電話發洩下

4.覺得個社會係欠佢既==不滿現實

:o

文章#21
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#2691)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月15日 21:23:30  (p#1177687)
離線
在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資
會員

andy92 :

係..我某個相熟既車長有晚渣車頂閘..
D客已經貼晒玻璃門...有個女人仲想格硬上,最尾因為唔畀上又port人..畀人照肺
佢都話..做呢D工真係要離受氣...公司係咪都的左員工番去照肺先,
無論係有理定無理 :roll:

文章#22
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#486)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月15日 21:25:51  (p#1177690)
離線
會員

JC3987~* :
andy92 :

係..我某個相熟既車長有晚渣車頂閘..
D客已經貼晒玻璃門...有個女人仲想格硬上,最尾因為唔畀上又port人..畀人照肺
佢都話..做呢D工真係要離受氣...公司係咪都的左員工番去照肺先,
無論係有理定無理 :roll:
俾我遇到我會咁大佢:係唔係架車出o左事你負晒全責呀?

我諗咁大佢就應該冇乜事 :lol:

文章#23
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#7415)
 文章主題 : Re: 唔關你事而你諗住/去投訴車長個目的何在?
文章發表於 : 2007年5月15日 21:26:02  (p#1177691)
離線
在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資
會員

錢包: 59.02 明彩 
AMS.JE3796 :唔知係唔係時代進步o左,但係...我發覺呢度唔多唔少朋友,關佢事又好,連唔關佢事又好,乜o野都要投訴人一餐!

而加搵工好易咩?調番轉你老豆老母俾人投訴之後連工冇得做o個陣,你會唔會喊住口咁見人呀?

講完

講真果句...
大家都係搵餐飯食姐...何必要做到令人地飯碗不保既地步呢...

文章#24
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#11992)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月15日 21:34:55  (p#1177701)
離線
在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資
會員
頭像

錢包: 0.90 明彩 
arm arm記起有板友講過
佢話某板友坐車,覺得個carlo開得慢
跟著就夾埋FD去port個carlo
搞到個carlo收警告信

我覺得D人好白X,ON居
要搞到人無左份工先安樂
唔怪得香港D失業率咁高la
被我知道係邊做,一定脾視佢

文章#25
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#7440)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月15日 21:45:40  (p#1177718)
離線
在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資在論壇有 18 年年資
會員

錢包: 11.23 明彩 
攝影器材: CANON SX110IS
講真現在做左巴迷後都沒PORT過任何司機<雖然全家8X年都沒PORT過司機
現在如果係司機做得勁過份,唔PORT唔得否則都唔會PORT任何司機

文章#26
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#1427)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月15日 22:25:27  (p#1177766)
離線
會員

錢包: 262.76 明彩 
有時,西裝友d 態度仲衰過一個地盤佬

見到d車長等埋追車d人上車,好多時d人唔該都唔講聲
仲要老馮咁樣

更過份的一次,聽朋友講,
佢駕駛隧道線,有個女乘客話要轉火車,問佢經唔經紅隧口
當車到紅隧口,報站都出左"紅磡海底隧道"
一大班人都落晒車,之後我朋友見落晒客就開車走
個女乘客就話佢,無叫到佢落車,要投訴佢wo~

文章#27
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#2850)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月15日 22:40:07  (p#1177784)
離線
會員

S3N43_DM9890 :有時,西裝友d 態度仲衰過一個地盤佬

見到d車長等埋追車d人上車,好多時d人唔該都唔講聲
仲要老馮咁樣

更過份的一次,聽朋友講,
佢駕駛隧道線,有個女乘客話要轉火車,問佢經唔經紅隧口
當車到紅隧口,報站都出左"紅磡海底隧道"
一大班人都落晒車,之後我朋友見落晒客就開車走
個女乘客就話佢,無叫到佢落車,要投訴佢wo~
可能佢當左自己坐城記flyer..... :lol:

司傅"禁"錯價錢.... :lol: :lol:

文章#28
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#3639)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月15日 23:03:48  (p#1177813)
離線
會員
頭像

那也要看為「何事」而投訴……
若果車長所做的事是危害乘客、道路駕駛者生命,或是違反職業操守,
那投訴也不無道理。
例如,難道巴士衝紅燈也要姑息乎?
我親眼也見不少車長是見著轉了黃燈,反而踩油,剛剛在紅燈那刻衝了過去-;若是因而發生禍,誰負責?

當然,
那些因為個人利益而受損而投訴車長,
或是只是以為車長「有職責」而投訴,
確是無謂、無聊,亦自私。
例如,嫌車慢,司機不給上等等。

文章#29
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#2850)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年5月15日 23:11:57  (p#1177822)
離線
會員

吳湯 :那也要看為「何事」而投訴……
若果車長所做的事是危害乘客、道路駕駛者生命,或是違反職業操守,
那投訴也不無道理。
例如,難道巴士衝紅燈也要姑息乎?
我親眼也見不少車長是見著轉了黃燈,反而踩油,剛剛在紅燈那刻衝了過去-;若是因而發生禍,誰負責?

當然,
那些因為個人利益而受損而投訴車長,
或是只是以為車長「有職責」而投訴,
確是無謂、無聊,亦自私。
例如,嫌車慢,司機不給上等等。
機械既反應唔係人咁快........

唉....... :roll:

文章#30
回頂端
 個人資料  
引用回覆  
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 71 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客

不能 在這個板面發表主題
不能 在這個板面回覆主題
不能 在這個板面編輯您的文章
不能 在這個板面刪除您的文章
可以 在這個板面上傳附加檔案

前往 :