香港巴士論壇

Hong Kong Bus Forum
InfoLink by HKBRDA
現在的時間是 2024年4月19日 09:12:18

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

會員註冊資訊
歡迎來到香港巴士論壇。本壇是香港其中一個主要的交通討論區,亦是全港最具規模的 Der Omnibussimulator (OMSI) 討論區。請隨便瀏覽各板面,體驗討論。若有興趣加入本壇參與討論,歡迎隨時註冊帳戶,既簡單又方便。

[ 申請方法 ]
Rules

重要事項

圖檔

發表新文章 回覆主題  [ 116 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 345678  下一頁
發表人 內容

(u#12777)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年12月29日 15:29:52  (p#1325791)
離線
在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資
會員

錢包: 24.66 明彩 
唉,我每次想認識車長/站長就驚

無瞻,成日想同佢傾計,但都唔敢

前排去搭11號,排我後面既車長就問我露營D野(因為我個裝係露完營)

之後就同佢傾左好多野,之後我就坐左車頭,佢就上左去

最後同佢SAY GOODBYE,睇佢好似係深資的,幫仔留意D野咁

不過就無傾巴士既野,只係講平時童軍做d咩,佢個仔係點點之類

文章#76
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#2760)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年12月29日 16:16:57  (p#1325834)
離線
在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資在論壇有 20 年年資
會員

錢包: 13.58 明彩 
攝影器材: Canon EOS 600D
我再用中文回文~~
我d driver朋友全部都係kcr~
有個driver話俾我知
d driver唔鐘意巴士迷的reason係d巴迷影完相之後
將d相放晒上去forum/website
佢地其實唔想俾人見樣
佢講俾我知
佢話你影相
話個driver係"粉x"個d,never mind
但係upload埋個樣上去
佢地就好唔like
所以佢hope我地d巴迷post相的時候
唔好post樣(最好係cover佢)

文章#77
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#12777)
 文章主題 :
文章發表於 : 2007年12月29日 17:35:08  (p#1325904)
離線
在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資在論壇有 16 年年資
會員

錢包: 24.66 明彩 
我都同意,但係又時唔粉既原因係因為覺得已經足夠,見唔清個樣

文章#78
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#10286)
 文章主題 : Re: 【閒談】與巴士司機、站長的友情 ...
文章發表於 : 2008年10月20日 07:31:18  (p#1503143)
離線
在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資
會員

錢包: 23.90 明彩 
識就唔多...有時同埋2~3個朋友跟吓車...吹吓水咁LOR
40X 1個(同我有D親戚關係)
74A 1個(康生...)
93A 1個(前2日先識)
U廠 2個(後備)
110 1個(梁生...前中巴司機)
CTB85 1個(明叔...上次請我食飯)

文章#79
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#12443)
 文章主題 : Re: 【閒談】與巴士司機、站長的友情 ...
文章發表於 : 2008年10月20日 18:13:03  (p#1503284)
離線
會員

錢包: 37.30 明彩 
攝影器材: Canon Powershot SX100 I.S
我識幾個啦...一個6C,一個297,269B,一個屯廠Spare 同一個796X carlo sosad

其實我都冇諗住識的....全部都係佢地主動同我傾計的 :lol: 例如 有D 因為一件事 已開始傾計

例如行錯路,有人問野...同埋我好記得..有次搭62X...有個carlo問我點解唔係彩虹 直接搭62X 入屯門

要去油塘>再入 :mrgreen: 之後上車佢又同我傾計... 又話 >..好多野啦...(最緊要係話..唔好講哂全名..記低編號放上網,同埋影佢個樣....只係吹下水好啦) :|
其實我都想...拿電話...又唔係幾夠膽 sosad

文章#80
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#14311)
文章發表於 : 2008年10月20日 20:05:06  (p#1503406)
離線
在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資在論壇有 15 年年資
會員
頭像

錢包: 23.50 明彩 
我識一個新巴 Spare [吳生]
同佢幾好傾, 上車傾到落車, 講既野小至車既某角落, 大至新聞^^

文章#81
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#4168)
文章發表於 : 2008年10月23日 18:57:56  (p#1504928)
離線
在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資在論壇有 19 年年資
會員
頭像

錢包: 225.37 明彩 
我識葵芳站長 ~~ 平時會同埋d carlo 搵站長用手機交流短片睇下 ~~

文章#82
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#12583)
文章發表於 : 2008年10月23日 19:04:33  (p#1504935)
離線
會員

錢包: 168.43 明彩 
係差唔多就開學果陣 ...
我就去左跟 FU8336 @ 82K
咁果陣我跟左轉 ..
早更師姐見我有影相 ..
就同我吹左陣水 ..
之後就個個禮拜都去左大圍搵佢 ..
但之後聽到個消息就係 8336 要離開佢我都覺得有 D 可惜 ..
識左個司機又有得搭愛車 ..
但最後架愛車都要走 ..
之後最近仲識埋前 8336 既夜更 ..
姐係兩個拍檔都識哂 .. :mrgreen:

仲有一個冠忠的司機 ..
佢係渣 KU8893 的 .. ( VOLVO B7R )
係中一的時候 ( 兩年前 ) 我就日日都搭佢早上柯打 NLB 37 果班車 .. ( 果陣仲未識佢 )
但之後係年幾前 ..
我同我 fd 去左買大嶼通遊河 ..
當係大澳等緊 21 果陣 ..
就撞中 KU8893 ..
果陣得我地兩個上車 ..
我自己仲傻左拍左八仔 ..
佢就叫我下次小心 D ..
之後我就話 ..
你係咪平日朝早柯打 37 果個 ?
佢就話你又知既 ..
之後就吹水吹水再吹水了 ..
之後最近又日日搭番佢 ..
有時吹下水幾開心架 ~~

我識司機就唔係為左 D 咩便宜
只係同 D carlo 增加下感情 ..
當係搭緊車果陣一齊吹下水有傾有笑我覺得係好開心架 ~~ :idea:

文章#83
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#10105)
文章發表於 : 2008年10月23日 20:09:20  (p#1504998)
離線
在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資在論壇有 17 年年資
會員
頭像

錢包: 38.01 明彩 
開學無幾耐
就要補課
補課後放學諗住碰下運氣
係大圍站搭FB8617@82K返屋企
俾我撞中架8617
坐係導航位有個細路錄緊片
我就坐佢後面
個細路係乙明落車
之後諗住同個司機傾計
其實我好細膽
好怕俾人話(因為由細到大都成日俾人話)
但最後都同佢傾計
真係好開心
識到8617晚間司機 :mrgreen:

依家每日放學一有時間就坐佢車
真係咁好彩
無論放學一話補課後放學
都會咁岩搭中佢果轉車 :D

更有一次同友人搭早更8617
點知黎左架S3N
後來仲識埋早更 :mrgreen:
去大圍影完車返火炭
搭在晚更FA9671
同佢傾左一陣
估唔到我尋晚搭佢車佢仲認得我 :mrgreen:

文章#84
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#11861)
文章發表於 : 2008年10月24日 09:16:48  (p#1505209)
離線
會員
頭像

錢包: 5.09 明彩 
攝影器材: Fujifilm Finepix S2000HD / Panasonic Lumix GF5
我識一個2A嘅車長,揸GV8635,佢好好人成日俾嘢我,同佢幾好傾, 上車傾到落車^^

文章#85
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#12729)
文章發表於 : 2008年10月24日 20:06:49  (p#1505545)
離線
會員

錢包: 0 明彩 
小弟都識大約十個車長同兩三個站長既.佢地有時想呻下都會打黎吹下水咁..站長如果經過見到佢既都會吹兩句
車長就有時會出黎玩添 :lol:

文章#86
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#12458)
文章發表於 : 2008年10月25日 18:53:16  (p#1506002)
離線
會員

錢包: 5.95 明彩 
我識個d全部都係ctb85咁滯:

CTB:
85:早更7個,夜更5個
站長3個
698R:1個(禮哥)
529:1個(任生)

NWFB:
110:1個(梁師傅(花名 綱牙)

601:1個(榮哥)

KMB:
118:3個(彭生,梁生,吳師姐)

6C:1個(鄧生)

93A:1個(陳師傅)

R仔 :CTB85 1個(明叔...上次請我食飯)

你所講ge明叔係咪姓陳?

文章#87
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#10337)
文章發表於 : 2008年10月26日 12:04:35  (p#1506405)
離線
會員
頭像

錢包: 636.54 明彩 
s20041437 :開學無幾耐
就要補課
補課後放學諗住碰下運氣
係大圍站搭FB8617@82K返屋企
俾我撞中架8617
坐係導航位有個細路錄緊片
我就坐佢後面
個細路係乙明落車
之後諗住同個司機傾計
其實我好細膽
好怕俾人話(因為由細到大都成日俾人話)
但最後都同佢傾計
真係好開心
識到8617晚間司機 :mrgreen:

依家每日放學一有時間就坐佢車
真係咁好彩
無論放學一話補課後放學
都會咁岩搭中佢果轉車 :D

更有一次同友人搭早更8617
點知黎左架S3N
後來仲識埋早更 :mrgreen:
去大圍影完車返火炭
搭在晚更FA9671
同佢傾左一陣
估唔到我尋晚搭佢車佢仲認得我 :mrgreen:

呢次真係好難忘呀 :D
仲有上星期六見返 8617
估唔到芬姐仲記得我地 - -

文章#88
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#13001)
文章發表於 : 2008年10月26日 15:01:52  (p#1506492)
離線
會員
頭像

錢包: 167.75 明彩 
KR 3941.KG 4055 :呢次真係好難忘呀 :D
仲有上星期六見返 8617
估唔到芬姐仲記得我地 - -

芬姐好好人(除左有少少粗外...)
佢都同過我傾計
但係最近都好少見到佢...

文章#89
回頂端
 個人資料  
引用回覆  

(u#9727)
文章發表於 : 2008年10月27日 21:37:02  (p#1507335)
離線
會員
頭像

錢包: 184.31 明彩 
以我所知,聯和墟巴總的司機係最好人

我都識得一位273的師姐,她好好人 :D

文章#90
回頂端
 個人資料  
引用回覆  
顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 116 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 345678  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個板面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客

不能 在這個板面發表主題
不能 在這個板面回覆主題
不能 在這個板面編輯您的文章
不能 在這個板面刪除您的文章
可以 在這個板面上傳附加檔案

前往 :